Pomoć, uputstva i savjeti

Pregledajte priručnike za svaki aparat, pročitajte savjete za rješavanje problema, optimalnu upotrebu i održavanje aparata, te često postavljana pitanja.

Ukoliko i dalje imate nedoumica ili nešto ne možete pronaći, slobodno nas kontaktirajte. Caffestro konstantno radi na poboljšavanju sadržaja i biće nam drago razmotriti svaki prijedlog.

Tehničar u radnji

Često postavljana
pitanja

Za dugovječnost vašeg aparata, najbolje je koristiti vodu koja je pročišćena od kamenca. Ukoliko niste u mogućnosti, možete koristiti tekuću vodu, ali pobrinite se da čišćenje aparata od kamenca redovno obavljate. Kvar na pumpi nije pokriven garancijom usljed kamenca.

Korisni savjeti

Optimalna temperatura

Nakon što upalite aparat, prije pravljenja prve kafe, sačekajte par minuta dok aparat ne postigne radnu temperaturu.

Provjerite rezervoar

Rezeorvoar mora biti adekvatno napunjen vodom, inače rizikujete oštećenje pumpe i vaša garancija neće biti važeća.

Izvadite pad nakon pripreme

Važno je, nakon svakog pripremanja kafe, izvaditi pad iz komore. Ako to ne uradite odmah nakon pravljenja kafe, rizikujete da se pad skori. Ako se to desi, pustite da mašina ispusti vodu samo 3 sekunde sa otvorenom polugom, kako bi se iskorišteni/skoreni pad lako uklonio.

Redovno uklanjajte kamenac

Zapamtite da voda sadrži soli kalcijuma i magnezijuma koje, kada se zagriju, mogu formirati kamenac, koji je štetan za sve kućanske aparate i stoga ga treba ukloniti. Postupak uklanjanja kamenca trebao bi se ponavljati, u zavisnosti od upotrebe mašine i tvrdoće vode, otprilike svakih 3 do 6 mjeseci i sastoji se od samo 3 jednostavna koraka koja možete pročitati u uputstvu za vaš aparat.

Adekvatna tečnost

Za uklanjanje kamenca ne koristite agresivne deterdžente i/ili kiseline, nego odgovarajuću tečnost za ove namjene.

Garancija

Imajte na umu da su svi nedostaci uzrokovani lošim održavanjem i/ili korištenjem vašeg aparata isključeni iz garancije, stoga je važno da redovno vršite čišćenje i uklanjanje kamenca.